Sosyal Medya Timeline Akış Algoritması

Sosyal Medya Timeline Akış Algoritması

Sosyal medya üzerinde 2017 den beri güncellenen zaman akış algoritması 2018 itibariyle kişilerin ana sayfalarını biraz daha kişiselleştirebilmek için Instagram Facebook ve Twitter üzerinde yakın çevrelerine daha da yakınlaştırılmış ve hikaye ve anasayfa akışları daha çok etkileşime geçtiğiniz hesapların güncellemelerini ilk sıralamalarda size göstererek daha samimi bir ortam oluşturmayı başarmıştı.

Ancak bu durum işletmeler için çok da iç açıcı olmadı. Çok iyi bir sosyal medya yönetimi dahi işletmelerin kullanıcıların timeline’larında üst tarafta yer almalarını sağlayamaz hale gelecek şekilde düzenlenen algoritma sosyal medya platformlarının reklam gelirlerine yansıdı.

2018 itibariyle kullanıcı ile yakın temas kurmak isteyen markaların reklam vererek kişiselleştirilmiş timeline aralığında yer almaya başladığını hepimiz fark etmişizdir. Bu durum sosyal medya platformları için iyi olmakla birlikte gelişmiş hedefleme seçenekleri sayesinde markaların her hedef kitlesine özel içerikler oluşturmasını da sağlayarak organik içeriklerden çok daha fazla etkileşim almalarını sağladı.

Ancak reklamveren sayısının ve reklam içeriğinin artmasıyla birlikte 2019 itibariyle kullanıcı deneyimlerini olumsuz etkilememek amacıyla sosyal medya platformlarının reklam kalitesi ve alaka düzeyine daha fazla yoğunlaşmasını beklemekteyiz. Bu durum yakın zamanda reklam için fazla ödeme yapan kullanıcıdan ziyade kaliteli içerik ile reklam yapan kullanıcının daha görünür kılınarak ödüllendirileceği anlamına gelecek.

Bu durumda acemice üretilen içeriklerin olması gerekenin üzerinde maliyetlendirilmesi kaliteli reklam üretmeyen kullanıcıyı bu platformların dışına itmeye yöneltecektir.

Pazardaki satın almaya hazır kitleye ulaşma konusunda % 95 in üzerinde etkisi olan sosyal medya reklamcılığından dışlanacak kalitesiz içerik üreten kullanıcılar tüm bu pazar payından vazgeçmeyi göze alabilecek mi? Yoksa sosyal medya yönetimi ile işin reklam ayağını güçlü verisel istatistiklerle birleştirerek azalacak bu rekabet ortamında kaliteli reklamlarla daha hızlı büyümeyi mi tercih edecek?

Bir yorum yaz